|
שמן הנים
שמן הנים הינו שמן צמחי המופק מזרעי עץ הנים (אזדרכת הודית), צמח ירוק-עד אשר מקורו בתת-היבשת ההודית והופץ למגוון אזורים אחרים באזור הטרופי.שמן הנים משמש בהודו לצורכי קוסמטיקה (סבון, מוצרי שיער, קרמים להיגיינה גופנית וקרם ידיים) ולצורכי רפואה עממית הודית ואיראנית לטיפול בשלל תחלואים. הציונים הנפוצים ביותר בכתבי הרפואה ההודית עממית העתיקה הם מחלות עור, קדחת וחום גבוה ולאחרונה גם שגרונות ותופעות לוואי הנובעות מעקיצות חרקים.
שימושים של הרפואה ההודית העממית בשמן הנים כוללים טיפולים בקדחת, צרעת, מלריה, מחלות עיניים ושחפת. שימוש במרקחות שונות עממיות משמן הנים הוא כנוגד תולעים, מחטא, משתן, מחיש וסת, אמצעי מניעה, מוריד חום, משמיד טפילים, כינים וחרקים. הוא היה בשימוש ברפואה מסורתית לטיפול בצפדת, סרפדת, אקזמה, חזירית ושושנה. דרכי שימוש מסורתיים של שמן הנים הם אוראלים, וגינאלים ומקומי.
תגובות
|
lunch box
צופים עכשיו
|
| אי-מייל: | |
| שם: | |